Slideshow

Mercedes CLA aan de prijs

Onze eerste kennismaking is nog maar net geweest, maar Mercedes-Benz heeft maar vast de prijskaartjes aan de CLA gehangen.

Nicherijden heeft zo z'n prijs: de vanafprijs van de CLA is 32.495 euro. Dat is 3.500 euro meer dan de technisch verwante A-klasse hatchback kost. Voor deze 32.495 euro krijg je een CLA 180 met 122 pk sterke viercilinder turbomotor. De CO2-uitstoot is 126-130 g/km. Voor de leaserijders is er ook nog de CLA 180 Blue Efficiency Edition. Ook die heeft 122 pk tot z'n beschikking, maar de CO2-uitstoot is 118 g/km. De prijs is gelijk, maar het grote verschil is dat deze Blue Efficiency wél voldoet aan de eisen voor 20 procent bijtelling.

De volgende stap in het gamma is de CLA 200, net als de beide versies van de CLA 180 met handgeschakelde zesbak. Deze 156 pk sterke versie kost 35.495 euro. Topversie in het benzinegamma is de 211 pkl sterke CLA 250, standaard met zeventraps automaat. Deze heeft een prijs van 45.295 euro. Voorlopig staat er één diesel op de prijslijst, een CLA 220 CDI met een vermogen van 170 pk. Deze heeft ook de beschikking over een zeventraps automaat en kost 41.995 euro.

De CLA biedt keuze uit drie uitrustingslines: de standaarduitvoering, Urban en AMG Line. Alle versies beschikken over de brandstofbesparende start-stopsysteem, airconditioning, LED-achterlichten, multifunctioneel driespaaks stuur en Audio 20 met zes speakers en USB-/Aux- aansluiting. Ook een actieve motorkap, Attention Assist en het radargestuurde Collision Prevention Assist zijn altijd standaard. De Diamond grille is standaard vanaf de Urban-line.

Ambition- en Prestigepakketten
Shoppen in het premiumsegment betekent: goochelen met pakketten. Zo is er het Ambitionpakket. Tegen de meerprijs van € 2.495 wordt de uitrusting uitgebreid met Bi-xenon koplampen, Becker Map Pilot navigatie, actieve parkeerassistent met Parktronic, een met leder bekleed stuur en cruisecontrol.

Het nieuwe Prestigepakket omvat alle elementen van het Ambitionpakket en vult dat aan met onder meer volautomatische airconditioning, Licht- en zichtpakket, Spiegelpakket en het Exclusiefpakket dat bestaat uit met leder beklede sportstoelen (verwarmd), zitcomfortpakket, lederlook (dashboard, portieren), aluminium sierdelen, instaplijsten, vloermatten, een comfortsluitsysteem, 12V-aansluiting achter. De meerprijs voor het Prestigepakket bedraagt € 5.995.

De levering van de CLA start in april, maar bestellen kan nu al. De vierwielaangedreven versies met 4Matic verschijnen in de tweede helft van dit jaar bij de dealers.

Video