Slideshow

Mercedes AMG GT3 inspireert Powerboat

Raceversie AMG GT gepresenteerd op Miami Boat Show

Mercedes laat de GT3-raceversie van z’n AMG GT – toepasselijk AMG GT3 gedoopt – niet op een autobeurs zien, maar gunt die eer aan de Miami Boat Show. Om dat feit kracht bij te zetten wordt de Cigarette SD GT3-boot in hetzelfde kleurpatroon gehesen.

De iets hoger gepositioneerde voorganger SLS AMG gooide hoge ogen in racetrim, dus het kon niet uitblijven dat er ook van de AMG GT zo’n versie zou komen. De klantenteams die hun SLS vervangen door de nieuweling, hoeven hun bak met reserve-onderdelen nog niet weg te gooien. De 6,3-liter V8 die in het ‘oude’ model werd gebruikt, vindt ook zijn weg naar de nieuwe. De Speedshift-automaat uit de straat-GT maakt plaats voor een sequentiële racetransmissie.

Het uiterlijk is bij een racewagen in theorie minder relevant, maar deze AMG GT3 doet goed z’n best om daar verandering in te brengen. Hij ligt heerlijk laag op z’n wielen, is ogenschijnlijk meters breder dan z’n nederige straat-broertje en heeft enorme kieuwen in z’n voorschermen. De even noodzakelijke als gigantische achtervleugel maakt het optische feestje compleet.

Mercedes heeft er de laatste tijd een handje van spectaculaire modellen naast een Powerboat te presenteren. Hoe stoer en krachtig ook: de AMG GT3 verschrompelt naast de SD GT3 van Cigarette Racing Team. Twee Mercury Racing-motoren met in totaal 2.200 pk helpen het 12,5 meter lange ding aan een topsnelheid van 160 km/h, een gigantische prestatie op het water. 

Video