Slideshow

Mercedes-AMG 'GT-R' gesnapt

Extra pittige Mercedes-AMG GT op komst

Mercedes heeft met de AMG GT een stevig antwoord op de 911's van deze wereld. Onze spionagefotograaf kreeg een extra sportieve versie voor de lens.

Wie bij Mercedes gaat winkelen voor een F-Type- dan wel 911-concurrent, komt automatisch uit bij de AMG GT. Standaard levert de 4,0-liter V8 462 pk, maar wie voor de S-versie gaat, kan met liefst 510 pk naar huis. Allemaal leuk en aardig, maar er blijkt altijd ruimte voor meer. Onze spionagefotograaf heeft een extra aangeklede versie gespot die de sneeuw trotseert.

In de wandelgangen wordt de aanduiding 'GT-R' gefluisterd, maar het zou ons niet verbazen als Mercedes de keuze laat vallen op de toevoeging Black Series. Naar verluidt krijgt de extra potente versie technieken mee van de GT3-raceversie. Koolstofvezel spoilerwerk, een grotere grille, een achtervleugel en een stevige diffuser: indrukwekkend oogt het zeker. Qua vermogen verwachten we een toename ten opzichte van de S-versie, reken op 550 tot 600 pk. Een publieksdebuut volgt later dit jaar. Wij zetten in op de Autosalon van Genève in maart.

Video