Slideshow

Meer over de Ferrari F70

Net zo benieuwd naar de nieuwe super-Ferrari als wij? We moeten nog wel wat geduld betrachten, maar in ieder geval heeft het Italiaanse merk ons een kijkje in z'n ontwikkelingskeuken gegund.

We zien onder meer een met elektronica volgepropt interieur, diverse technische details en foto's van het testwerk. Onze spionagefotografen kwamen de F70 ook al meerdere malen tegen toen de ingenieurs 'm op de proef stelden.

Ferrari geeft nu ook voor het eerst prijs hoe het er onder de kap uitziet. De Italianen hebben al bekendgemaakt dat de aandrijflijn bestaat uit een hoogtoerige V12 en elektromotoren. Het gecombineerde vermogen ligt op 900 tot 1.000 pk, is onze verwachting. In combinatie met (het door het intensief gebruik van koolstofvezel) lage gewicht moet dit de F70 in staat stellen om z'n voorganger, de Enzo, op prestatiegebied op alle vlakken te overtreffen. Door de hybridetechniek is de F70 ook nog eens veel zuiniger.

De Enzo is echter niet de auto die de ontwikkelaars bij Ferrari op de korrel hebben. Nee, het is de McLaren P1 die ze willen verpulveren. Ook een hybride hypercar die volgend jaar in z'n definitieve vorm wordt gepresenteerd en volgens de Engelsen 'de ultieme auto voor de openbare weg en het circuit'. Beide merken zijn tot baanbrekende dingen in staat, maar er kan er natuurlijk maar eentje de beste zijn. En welke dat is? Dat zien we volgend jaar wel weer.

Video