Slideshow

McLaren MP4-12C GT3 gaat breder

McLaren heeft de raceversie van de MP4-12C, de GT3, bijgepunt. Hij is nu ook buiten Europa verkrijgbaar en is per heden te bestellen om 'm toe te voegen aan je supercarcollectie.

In het Verenigd Koninkrijk gaat de naar FIA GT3-eisen omgebouwde MP4-12C GT3 omgerekend zo'n 388.000 euro kosten. Een flinke smak geld voor een uitgeklede supercar. Wel krijg je weer de beschikking over die heerlijk bijterige, 493 pk sterke 3,8-liter V8 met dubbele turbo.

McLaren heeft al zo'n 20 exemplaren verbouwd tot GT3, maar daar komen er nu nog een aantal bij. Vorig jaar wist de GT3 19 overwinningen en 98 podiumposities binnen te slepen. Het betrof toen enkel Europese teams die rondjes mochten sturen met de spijkerharde MP4-12C. Nu komen er meer exemplaren beschikbaar die wereldwijd aan de man gebracht gaan worden.

Voor de nieuwe reeks circuitmonsters heeft de Britse fabrikant de aerodynamica nog even onder de loep genomen. Een fijnere afstelling van het spoilerwerk zorgt nu voor een betere balans en minder slijtage van de banden. Het ECU is samen met het elektronische circuit aangepast en ook de schokdempers zijn vervangen door andere exemplaren. De motorkap is anders getekend zodat de rijwind de machine beter van koeling kan voorzien.