Slideshow

McLaren duikt naar binnen in de P1

Het begint momenteel te borrelen bij de aartsrivaal Ferrari voor de F150, dus McLaren doet nu meer dan ooit z'n best om de aandacht richting thuisbasis Woking te verleggen. Ditmaal krijgen we de eerste interieurfoto's van de P1 te zien.

We zien een behoorlijk minimalistisch interieur, met nog minder knoppen dan in de toch al vrij overzichtelijke MP4-12C. Dat is dan ook een GT, terwijl de P1 met maar één doel wordt ontworpen: snelheid. McLaren belooft dat de P1 zowel op het circuit als op de openbare weg de snelste auto is die je kunt kopen. Da's een behoorlijke claim, want Ferrari beweert exact hetzelfde voor de nieuwe F150. Ook die auto debuteert op de Salon van Genève.

De McLaren P1 krijgt de beschikking over een hybride aandrijflijn. Het merk heeft in Parijs aangekondigd dat elke pk 1,5 kilo mee moet slepen. We gaan uit van een vermogen tussen 800 en 900 pk en daarmee komt de Engelse supersporter akelig dicht in de buurt van de Ferrari F150.

De P1 debuteert op de Salon van Genève. Een paar stands verderop kunnen we de F150 bewonderen, dus reken maar dat het een spannende bedoening wordt in de Zwitserse stad.