Slideshow

Mazda MX-5 CC op New York?

Vage hints, cryptische kaartjes

Komt er een coupé cabriolet van de vierde generatie MX-5? Dat is tot op heden noch bevestigd, noch ontkend. Maar wie tussen de regels door leest, kan vermoeden dat de onthulling aanstaande is.

Vorig jaar, tijdens onze eerste kennismaking met de vierde generatie Mazda MX-5, vroegen we tijdens een interview met de ontwerper of er ook een versie met harde kap te verwachten is. Hij antwoordde met niet meer dan een geheimzinnige glimlach en daar moeten we het tot op heden mee doen.

Over twee weken stappen we op het vliegtuig naar New York, waar op 23 maart de NY International Motor Show van start gaat. Van Mazda mogen we daar, zo heeft het merk ons eerder beloofd, belangrijk nieuws verwachten. We gokken op de CX-4 en/of CX-6, maar een ietwat mysterieuze uitnodiging die we deze week uit Japan ontvingen zet bij nader inzien tot denken aan. 'Help us blow the lid off at the New York Motor Show'.. Het deksel eraf? Aha. En dan is er nog een aanwijzing die ons aan het denken zet, maar waar we helaas nog niets over mogen zeggen. New York als wieg voor de tweede generatie MX-5 CC? Het zou ons niets verbazen. Woensdag 23 maart kunnen we je meer vertellen.

Video