Slideshow

Mazda 'CX-4' duikt ongecamoufleerd op in China

Productieversie lijkt sterk op Koeru-concept

Mazda heeft een naam hoog te houden als het om in productie nemen van concept-cars gaat. Het lijkt erop dat ook de Koeru zonder veel wijzigingen op de markt verschijnt.

De 6de 2, de CX-5, allemaal hadden ze een concept-voorbode die het uiterlijk van het definitieve model al nagenoeg weggaf. Toen Mazda in september de Koeru presenteerde sloegen we dan ook gelijk aan het speculeren, en naar nu blijkt was dat niet onterecht.

We kwamen de nieuweling vorig jaar al eens compleet ingepakt tegen, maar nu komt het Chinese Popsuv.com met weinig verhullende foto's van auto die we vooralsnog maar even ‘CX-4’ zullen noemen. Waar we de nieuweling precies moeten positioneren is namelijk nog niet helemaal duidelijk. De cross-over is langer dan de CX-3 en zelfs de CX-5, maar tegelijkertijd ook lager. Daardoor heeft hij een sportievere inslag dan z’n reeds bestaande broertjes, en houdt het midden tussen een traditionele SUV, een hatchback en een stationwagen.

Wanneer Mazda het doek van deze cross-over trekt is nog niet duidelijk, maar ga er maar vanuit dat we de komende maanden steeds meer te weten komen over de nieuweling. 

 

 

Video