Slideshow

Maserati husselt met typeplaatjes

Maserati heeft een tweetal namen bekendgemaakt die we de komende jaren achterop nieuwe modellen kunnen vinden. De Kubang zal als Levante geboren worden en de sedan onder de Quattroporte zal als Ghibli door het leven gaan.

Vorig jaar konden we in Frankfurt de concept van Maserati's SUV bewonderen. Die droeg toen nog het naamkaartje Kubang. Inmiddels is bekend geworden dat deze omgedoopt is tot Levante. De SUV zal in de Verenigde Staten van de band rollen en moet in 2014 op de markt verschijnen. Hij leent het onderstel van de Jeep Grand Cherokee. De naam Levante verwijst naar Via Emilia Levante in Bologna, de plaats waar de gebroeders Maserati in 1919 hun fabriek vestigden. Een historisch verantwoorde naam voor een atypisch Maserati-model.

Het was al even bekend dat de Italiaanse autobouwer een sedan onder de Quattroporte in het gamma wil hebben. Nu is voor de kleine Maser ook een naam bekend: hij zal het naamkaartje Ghibli opgespeld krijgen. Ook de naam Ghibli heeft een historische lading. In 1967 had het roemruchte merk een tweezitscoupé onder die naam en in 1992 kwam Maserati met de Ghibli II op de proppen, die later opgevolgd zou worden door de 3200 GT.

Maserati rekent erop dat de twee modellen ervoor gaan zorgen dat er vanaf 2015 jaarlijks 50.000 auto's op kenteken worden gezet. Een pittige voorspelling, vorig jaar wist Maserati slechts 6.150 auto's te verkopen.

De nieuwe Quattroporte zal niet te zien zijn in Parijs, die volgt in januari volgend jaar op de Detroit Auto Show.

Video