Slideshow

Luxe supersmurf: Jaguar XFR-S

Jaguar heeft de meest extreme versie van de XF meegenomen naar de Los Angeles Auto Show. Geen show zonder vooraf gelekt fotomateriaal dus bij deze alvast een uitgebreid voorproefje van de blauwer-dan-blauwe Jaguar XFR-S.

In de aanloop naar de LA Auto Show had Jaguar/Land Rover ons al op de hoogte gesteld van wat we zoal konden verwachten aan de Amerikaanse westkust en een kleine teaser van de XFR-S was daar onderdeel van. Gespoten in hetzelfde smurfenblauw als de XKR-S ('French Racing Blue') doet de XFR-S nog een scherpje bovenop de toch al niet misselijke XFR met z'n 510 pk en 625 Nm. Dit zijn de eerste foto's van deze luxe supersmurf.

De meest extreme XF - niet in de laatste plaats door z'n uitbundige bodykit die voor bijna 70 procent meer neerwaarste druk zorgt - perst 550 pk en 680 Nm uit de vijfliter supercharged V8. Dat is gelijk aan de specs van de XKR-S, die 0-100 km/h doet in 4,4 seconden en een top van 300 km/h haalt. De prestaties van de XFR-S zullen daar niet veel van afwijken maar voor de exacte cijfers moeten we nog even geduld hebben tot de officiële onthulling in LA.

De XFR-S wordt in beperkte oplage gebouwd. De VS krijgen er 200, hoeveel Europa er tegemoet kan zien, is nog even afwachten. 

Video