Slideshow

Lincoln trekt eindelijk doek van Continental

Continental bovenaan Lincoln-ladder

We hebben de auto al meerdere malen ingepakt voorbij zien komen en vorige week doek zelfs al een gelekte afbeelding op. Vandaag heeft Lincoln besloten zijn nieuwe Continental zelf maar te presenteren!

Vorig jaar toonde Lincoln in New York de Continental Concept, een vooruitblik op een grote Amerikaanse sedan volgens ouderwets recept die op korte termijn in productie zou gaan. In Detroit heeft Lincoln besloten de nieuwe, op weelderigheid gefixeerde Continental aan het grote publiek te tonen.

Het uiterlijk van de Continental is eigenlijk geen verrassing meer. Uit eerdere spionagebeelden konden we al afleiden dat het productiemodel trouw zou blijven aan de concept-car en vorige week konden we bevestigen dat de definitieve versie inderdaad een van grote glimmers ontdane variant van het studiemodel is.

De Continental komt bovenaan de Lincoln-ladder de staan. Onder de kap komt een speciaal voor Lincoln ontwikkelde 3.0-liter Biturbo V6 te liggen met een vermogen van om en nabij de 400 pk en 540 Nm koppel. Prestaties zijn vooralsnog niet bekend. Wel meldt Lincoln dat de Continental over viervielaandrijving en dat het systeem beschikt over Dynamic Torque Vectoring. Het onderstel is in de standen Comfort, Normal en Sport te zetten.

Dat Lincoln de aandacht op luxe richt, blijkt wel uit de uitrusting van de Continental. Standaard krijgt het topmodel verwarmbare én gekoelde voorstoelen mee die op dertig manieren zijn in te stellen. Active Noise Control en speciaal gelamineerd glas moeten het in het interieur muisstil maken. Het interieur is verder te voorzien van hout- en aluminiumaccenten en uiteraard een hele partij leer. De herfst gaat de Continental in de Amerikaanse verkoop.

Video

Peilstok

De nieuwe Lincoln Continental...

De nieuwe Lincoln Continental...

  • vind ik fantastisch 49,4%
  • vind ik best leuk 33,7%
  • doet mij niet zoveel 10,5%
  • vind ik maar niks 4,3%
  • vind ik verschrikkelijk 2,2%
Aantal stemmen869