Slideshow

Lincoln Navigator Concept blikt vooruit

Continental-genen voor full-size SUV

In New York heeft Lincoln de spotlights gericht op de Navigator Concept, een voorproef op de nieuwe generatie Navigator, een auto die het allemaal anders lijkt te willen gaan doen.

De huidige Lincoln Navigator - een full-size SUV op basis van de Ford Expedition - staat alweer sinds 2007 in de prijslijsten en werd in 2014 nog een keer grondig bijgeschaafd. Deze Navigator Concept geeft weer hoe zijn opvolger vormgegeven zal worden.

We zien nog altijd een grote SUV, al heeft Lincoln de auto een koets gegeven die geheel in de stijl is van de vorig jaar getoonde Continental, een auto die behoorlijk in de smaak viel. Lincoln spreekt zelf over een SUV die "meer stille luxe" moet geven dan de huidige. Naar eigen zeggen is het uiterlijk van het studiemodel geïnspireerd op dat van luxe zeilboten en jachten. Iets soortgelijk riep SsangYong overigens ook over de eerste Rodius.

Onder de kap van de Navigator Concept houdt zich een 3,5-liter biturbo V6 schuil die meer dan 400 pk levert. Het interieur is volledig bedekt met blauw leer en we vinden zes "Perfect Position Seats" die op meer dan 30 manieren in te stellen zijn. De bijzondere vleugeldeuren die de concept-car heeft meegekregen, zullen we uiteraard niet op de uiteindelijke productieversie terugzien. Datzelfde gaat op voor de kledingkast die Lincoln in het laadruim heeft gemonteerd.

Video