Slideshow

Lexus warmt op voor Detroit

Exclusieve nieuwe Lexus op komst

Lexus heeft zojuist aangekondigd een nieuw model mee te nemen naar de North American International Auto Show. We verwachten een nieuweling in de hogere regionen van het Lexus-gamma.

Lexus-liefhebbers kunnen een grote rode cirkel om 11 januari zetten. Dat is de dag waarop de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit aanvangt, een moment dat Lexus aangrijpt om een nieuw, naar eigen zeggen 'ongeëvenaard' model te tonen. Op de meegezonden afbeelding zien we een stel enthousiast op het asfalt achterlaten bandensporen.

Het is nog niet helemaal duidelijk wat we exact kunnen verwachten. In oktober vorig jaar kregen we van Lexus in Tokio de LF-FC te zien, een studiemodel met brandstofcel waarmee het Japanse merk vooruitblikte op een nieuwe generatie van de LS. Wij zetten voorlopig in op de presentatie van de LC, een grote coupé die mogelijk techniek deelt met de nieuwe LS.

In 2012 kregen we in de vorm van de LF-LC Concept (foto 1) al een voorproefje van een nieuwe grote coupé van Lexus te zien. Vorig jaar dook de auto op in camouflagekostuum, een teken dat de Japanners het concept zeer serieus nemen. Wij mikken op een productiemodel van de LF-LC in Detroit. We zijn nog in afwachting van een reactie van de Nederlandse woordvoerder.

 

Video