Slideshow

Lexus RX met 20 procent bijtelling

Bij een SUV met bijna 300 pk onder de kap denk je niet direct aan groen en voordelig rijden. Toch kan dit nu: Lexus heeft nu een versie van de RX 450h in het gamma met twintig procent bijtelling!
Om de uitstoot van de RX 450h te verlagen, heeft Lexus nu een versie met voorwielaandrijving gelanceerd. Mede door het lagere leeggewicht daalt de CO2-uitstoot naar 140 gram per kilometer. Dat is precies genoeg om in aanmerking te komen voor het 20-procentstarief voor de bijtelling. Aan de aandrijflijn heeft Lexus niets veranderd. Dat betekent een hybride aandrijflijn, die bestaat uit een 3,5-liter V6 benzinemotor en een elektromotor. Gekoppeld aan een CVT-transmissie bedraagt het gecombineerde vermogen 299 pk.
De basisversie is de RX 450h Preference, die 62.650 euro kost. Deze heeft een standaarduitrusting bestaande uit onder meer een audiosysteem met 6-cd wisselaar, negen luidsprekers, Bluetooth en acht airbags. De High Tech Preference Pro (71.250 euro) breidt de uitrusting uit met een navigatiesysteem met harddisk, twaalf luidsprekers en een parkeerhulpcamera. Bovendien profiteert deze versie van lederen bekleding, Adaptive Front Lighting en 19-inch lichtmetaal.
Al met al een zeer knappe prestatie van Lexus, deze  RX met lagere bijtelling. Waarbij je je meteen ook moet afvragen waarom het veel andere fabrikanten niet lukt om de uitstoot van hun veel kleinere auto’s onder de 140 g/km te krijgen.

Video