Slideshow

Lekker traditioneel: Chevrolet SS

Chevrolet beloofde ons enige tijd geleden een ouderwetse, achterwielaangedreven powersedan op basis van een Australische Holden. Belofte maakt schuld, en die schuld wordt nu ingelost.

De auto heet ‘SS’ en is naar traditioneel Amerikaans recept op de achterwielen aangedreven door een V8. Die is in dit geval 6.2 liter groot en levert 415 pk. Dat zorgt voor een sprint naar 60 mijl per uur (96 km/h) in ongeveer vijf seconden. Uiteraard hoeft de bestuurder niet zelf te schakelen, een zestraps automaat neemt dat klusje over. Brembo-remmen brengen het hele zaakje indien nodig weer tot stilstand, een 50/50 gewichtsverdeling zorgt bovendien in theorie voor een goed bochtengedrag.

Het uiterlijk van de auto is geen verrassing, want behalve het front is er geen verschil met de Holden Commodore waarop hij is gebaseerd. General Motors-president Mark Reuss vindt de SS een zeer welkome nieuweling: ‘Chevrolet is voor een belangrijk deel groot geworden dankzij snelle achterwielaangedreven sedans, en toch is het al 17 jaar geleden dat we zo’n model in het gamma hadden. Deze SS vult dat gat mooi op’.

In lijn met het karakter van de auto vond de introductie afgelopen weekend plaats op de Daytona International Speedway tijdens de NASCAR-race waar ook de raceversie van de SS debuteert. We verwachten niet dat deze ietwat oneconomische auto via het officiële kanaal naar Europa zal komen.

Video