Slideshow

Land Rover Defender volgens Piet Boon

Eens in de zoveel tijd bemoeit ontwerper Piet Boon zich tegen de producten van Land Rover aan en deze keer heeft hij zich ontfermd over een Defender 110.

Piet Boon komt vaker over de vloer bij Land Rover en Range Rover. Deze keer mocht de interieur- en meubelontwerper zich uitleven op een Defender 110. De Land Rover Defender 110 by Piet Boon herken je onder andere aan z’n witte dak en matgrijs metallic lak. De voorbumper, koplampomlijstingen, treeplanken, wielen en het luchtrooster in het rechter voorspatbord zijn matzwart gespoten. Het eveneens matzwarte Piet Boon-logo onder de tankdop maakt het af.

“De Defender is stoer, tijdloos en eigenzinnig, daar hoort geen verfijnd design bij maar juist een accentuering van zijn sterke ontwerptaal”, aldus Boon. In het interieur staan met ‘stonewashed’ leer beklede Recaro-stoelen en ook het bergvak tussen de stoelen is met leer bekleed. De handgrepen zijn van aluminium en de hemelbekleding en zonnekleppen zijn uitgevoerd in Ebony-stof.

De Defender van Piet Boon is voorlopig een uniek exemplaar. Mocht er serieuze belangstelling voor de auto zijn, wordt een oplage van maximaal tien exemplaren overwogen.

Video