Slideshow

Koning Winter regeert: de foto's!

Sneeuw en het Hollandse wegennet zijn geen vrienden; vanochtend stond het halve land vast maar dat levert behalve een hoop ergernis ook veel mooie plaatjes op. Hier zie je de eerste inzendingen die binnenkwamen na onze oproep van vanochtend om jullie winterse belevenissen met ons te delen!

Als je dan toch in de file staat of ergens anders bent gestand met je auto (of het ov) dan is het een kleine moeite om even je smartphone er bij te pakken om een paar leuke plaatjes te schieten, toch? Jullie gaven dan ook gehoor aan onze oproep van vanochtend om je belevenissen op de gevoelige plaat vast te leggen en ze naar ons op te sturen.

Hier ze je de eerste inzendingen, hopelijk volgen er in de loop van de dag meer. Zie je een wintertafereel dat de moeite van het vastleggen waard is, aarzel niet, schiet een foto en stuur die op naar journaal.autoweek@autoweek.nl. Grote kans dat je 'm straks terugziet op deze site! 

Op foto 1 een prachtig Hollands winterlandschap, gefotografeerd door Sander van Schie. "Vanuit Alphen richting Leiden via Hoogmade was een prima, rustig stukje weg te vinden. Konden de andere versnellingen ook even gebruikt worden nadat ik er een uur over deed om de stad uit te komen", schrijft hij.

Op foto 2 zie je boordcomputer van de auto van Joost Mooij, die niet verder kwam dan een gemiddelde snelheid van 14 km/h! Ook foto 3 en 4 zijn van zijn hand. Hij mailt: "Vanmorgen ook in de file gestaan op de A4 naar Rijswijk toe, een mooi gemiddelde van 14 km/h gerealiseerd. Bij Leiden is het topdrukte bij het steunpunt van Rijkswaterstaat, te zien aan alle mannen die al heel vroeg zijn opgestaan en naar de sneeuw kijken." 

Foto 5 en 6 ontvingen we van Christiaan van Garderen. "Met deze foto's wil ik ook de leuke kanten van de sneeuw en het verkeer laten zien. Je ziet m'n hagelnieuwe BMW 3.20i M  die ik afgelopen zaterdag heb opgehaald. Lekker sporen trekken met achterwielaandrijving en winterbanden", zo laat hij weten.

Op foto 7 de gemeente Lansingerland om 6 uur 's ochtens gekiekt door Arthur Wolff.

Foto 8, 9 en 10 ontvingen we van Wouter Knol. DE laatste vijf foto's zijn afkomstig van het ANP.

Video