Slideshow

Komst Elio Motors uitgesteld

Toch 100 stuks in de verkoop

De start-up Elio Motors heeft de marktintroductie van zijn driewieler wederom uitgesteld. Toch bestaat de kans dat je in de Verenigde Staten spoedig een stel zuinige Eliootjes tegenkomt.

De eerste keer dat we van Elio Motors iets opvingen, was in 2013. Toen liet de verse startup zijn Elio zien, een driewieler die het jaar erop in de Verenigde Staten in de verkoop had moeten gaan. In 2014 werd de auto voor de tweede keer uitgesteld, de kleine Elio "die minder uitstoot dan een koeienscheet" zou in 2015 toch écht het levenslicht gaan zien.

Je raadt het al: ook in 2015 kwam Elio Motors' trots niet op de markt. Medio dit jaar moest stond omcirkeld als nieuwe introductiemoment van het 363 kilo wegende en door een 1.0-liter driecilinder aangedreven model, maar ook dat gaat Elio Motors niet halen. De presentatie staat nu gepland voor begin 2017.

Toch bestaat de kans dat je in de Verenigde Staten al voor 2017 een Elio - waarvan naar verluidt al ruim 51.000 stuks zijn besteld - tegen het lijf loopt. In het laatste kwartaal van dit jaar zal Elio Motors namelijk 100 pre-productiemodellen aan de man trachten te brengen. Er wordt gemikt op een aantal bedrijven die in één keer een hele vloot willen aanschaffen.

De verkoop van de pre-productiemodellen was niet gepland. Aanvankelijk wilde Elio Motors de exemplaren bewaren voor "interne doeleinden", maar dat is dus veranderd. Met de opbrengst van de verkoop van de 100 modellen wil Elio Motors z'n kleintje evalueren en verbeteren.

Het is nog even afwachten wat er allemaal werkelijkheid wordt. Her en wordt geroepen dat Elio Motors aan oplichterij en misleiding doet. Er is zelfs een aantal Facebook-pagina's op poten gezet om hier aandacht aan te geven.

Video