Slideshow

Klaar voor de asfaltjungle: Volkswagen Cross Up

Een rechttoe-rechtaan stadsauto is voor veel mensen een prima vervoermiddel, maar er zijn ook mensen die net iets stoerders willen. Volkswagen is in ieder geval die mening toegedaan en dus komt het merk de asfaltjungle onveilig maken met de Cross Up.

De Cross Up komt alleen beschikbaar met de sterkste Up-motorisering, de 1,0-liter driecilinder met een vermogen van 75 pk. De avonturier staat hoger boven het asfalt en heeft carrosserie-elementen van zwarte kunststof. Verder biedt het exterieur 16-inch lichtmetaal en zilverkleurige dakrails.

Ook binnenin is er verschil met de huidige Upjes. Voor de bekleding is er keus uit grijs of antraciet en bij het dashboard kan de koper kiezen uit rood, zwart of zilver. De met leer beklede delen (stuur, handremgreep en pookknop) zijn afgewerkt met contrasterende stiksels. Ook zijn er chromen details.

De standaarduitrusting van de Cross Up omvat onder meer centrale vergrendeling met afstandsbediening, elektrische raambediening vóór, elektrische verstelling van buitenspiegels (tevens verwarmd), een in twee delen neerklapbare achterbank, een verstelbare laadvloer en stabiliteitsysteem ESC.

De komst van een Cross Up is niet zo vreemd: Volkswagen toonde op de IAA in 2011 al een concept-car voor zo'n auto en het merk heeft immers ook al de CrossPolo, CrossGolf en CrossTouran in het gamma.

De Cross Up debuteert op de Autosalon van Genève, begin maart. In de zomer verschijnt-ie bij de dealers. De prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Video