Slideshow

Kijkfeest: zeven Jeeps voor Easter Jeep Safari

Van pick-up Renegade tot Hellcat-Wrangler

Jeep heeft in één klap liefst zeven nieuwelingen gepresenteerd. Het gaat om zeven showauto's voor de jaarlijkse Easter Jeep Safari

Jaarlijks organiseert Jeep in Moab de Easter Jeep Safari, een feest waar Jeep-eigenaren zich kunnen onderdompelen in een wereld vol Jeep-acccessoires en offroad-avontuur. Volgens goed gebruik toont Jeep er een aantal studiemodellen, vandaag hebben we ze alle zeven te pakken.

Laten we met de meest spectaculaire beginnen: de Trailcat. Zijn naam gaf het ten tijden van de eerste teaser al een beetje weg: dit is een Hellcat voor de blubber. Onder de kap van deze ruige Wrangler de 6,2-liter Hemi uit de Challenger en Charger Hellcat, goed voor 707 pk. Een verlengde wielbasis, een kortere voorruit, enorme 39,5-inch metende banden en speciale beeldmerken maken het plaatje compleet. (foto 1 t/m 3)

Nog een opvallende nieuweling is de Jeep Comanche, een heftig vertimmerde Renegade die uitgevoerd is als cabrio-pick-up (foto 4 en 5). Onder de kap een 2.0-liter dieselmotor. Ook wordt de reguliere Renegade in het zonnetje gezet met extra Mopar-accessoires. (foto 16 en 17)

Verder zien we de Jeep Shortcut, een Wrangler die is uitgevoerd als historische CJ-5 uit de jaren vijftig. Deze retro-uitvoering heeft een 3,6-liter metende V6 als kloppend hart. (foto 6, 7 en 8)

De lijst gaat verder met de Crew Chief 715, een op de Wrangler Unlimited gebaseerde knipoog naar de Kaiser M715. Onder de kap eveneens een 3,6-liter grote Pentastar V6. (foto 9, 10 en 11)

Het verleden wordt verder benadrukt met de klassieke FC-150 (foto 12 en 13) en tot slot krijgen we van Jeep de Trailstorm te zien, een extra offroad-waardige versie van de Wrangler (foto 14 en 15). Welke is jullie favoriet?

Video