Slideshow

Kijk nou, een nieuwe Saab 9-3

Op het eerste gezicht lijkt dit een gewone Saab 9-3, maar wie goed kijkt ziet dat ‘ie niet helemaal doorsnee is. Dat komt omdat dit een zogenaamde mule is, een nieuwe generatie 9-3 in een oud jasje zogezegd.

Met een leeftijd van bijna negen jaar mag je de huidige Saab 9-3 gerust stokoud noemen. Dat is in de verkoopcijfers ook wel terug te zien, dus het is hoog tijd voor een wisseling van de wacht. Saab is al een tijdje bezig met een nieuwe generatie en wat we hier op de foto’s zien is de vrucht van hun werkzaamheden. Onder de carrosserie van deze oude 9-3 gaat namelijk al de techniek schuil van het nieuwe model. Het meest opvallende is de veel grotere spoorbreedte aan de voorzijde. De rest blijft nog even gissen, Saab wist de boel goed te camoufleren voor onze spionagefotograaf.
Naar verwachting kunnen we dit jaar nog een concept versie verwachten van Saabs nieuwe troef in de middenklasse. Als het Zweedse bedrijf financieel gezond blijft moeten we dan volgend jaar al kennis gaan maken met de eerste echt nieuwe Saab onder Mullers bewind. Het bedrijf heeft grote plannen voor de nieuwe 9-3, naast een gewone versie staan er ook een hybride en een volledig elektrische uitvoering op de planning. Dat is voorlopig echter nog toekomstmuziek.

Video