Slideshow

Kia verwijdert doek van Niro

Hybride cross-over naar Chicago

We hebben al meerdere keren teasers voorbij zien komen, maar nu heeft Kia toch echt besloten de definitieve Niro aan het grote publiek voor te stellen.

Kia parkeert de Niro op de beursvloer tijdens de Chicago Auto Show. Kia noemt de Niro een Hybrid Utility Vehicle, met andere woorden: een hybride SUV.

De Niro is de eerste Kia die op een splinternieuw 'eco-platform' is geplaatst. Het vandaag gepresenteerde model is een hybride, maar in een later stadium zullen de Koreanen ook een plug-inhybride presenteren.

De zowel in Californië als Namyang (Zuid-Korea) getekende Niro heeft een stoere koets meegekregen met korte overhangen aan zowel de voor- als achterzijde. De cW-waarde ligt volgens Kia op 0,29. De wielbasis bedraagt 2,7 meter en het accupakket is onder de achterbank gemonteerd om de bagageruimte intact te houden. Kia spreekt verder over veelvuldig gebruik van lichtgewicht materialen om het totaalgewicht laag te houden.

Onder de kap ligt de nieuwe 1,6-liter GDI-viercilinder benzinemotor die speciaal voor hybride-aandrijflijnen is ontwikkeld. Het blok levert zo'n 105 pk en is gekoppeld aan een 43 pk sterke elektromotor die bij de versnellingsbak in is geplaatst. Het totaalvermogen komt uit op 146 pk en 265 Nm. Schakelen gaat middels een nieuwe zestraps automaat met dubbele koppeling en het gemiddeld verbruik moet uitkomen op 4.7 l/100 km.