Slideshow

Kia onthult Telluride Concept

Telluride Concept dendert Detroit binnen

Kia laat zich in de Verenigde Staten van zijn stoerste kant zien en toont in Detroit de robuust ogende Telluride Concept!

Na een kleine teasercampagne heeft Kia zojuist tijdens de North American International Auto Show in Detroit de Telluride aan de wereld voorgesteld. 

De Telluride is een fullsize SUV die plek biedt aan zeven inzittenden. De Koreanen laten er geen gras over groeien, en melden trots dat het studiemodel een indicatie geeft van hoe "een grote premium SUV van Kia" er uit zou kunnen zien. Reken er dus maar op dat Kia mogelijk al volgend jaar met een productiemodel op de proppen komt.

Het gaat bij de Telluride niet direct om de technische basis. Hij staat op een bestaand platform - wij gokken op dat van de Sorento - en moet puur weergeven waartoe Kia in de toekomst in staat is. De Telluride is langer, breder en hoger dan laatstgenoemde SUV en staat op liefst 22-inch metende lichtmetalen wielen. Onder de kap ligt een 3,5-liter metende GDI V6 benzinemotor die gekoppeld is aan een elektromotor. Het totaalvermogen komt uit op 400 pk, dat naar alle vier de wielen wordt gestuurd.

De voorste portieren kunnen - net als bij de laatste generaties Daihatsu Cuore - openslaan in een hoek van 90 graden, wat het in- en uitstappen makkelijker moet maken. Vanbinnen vinden we vier met leer beklede 'captain seats' en achterin heeft Kia een opvouwbare achterbank geplaatst. Vier stoelen zijn voorzien van Smart Sensors, sensoren die de gezondheid in de gaten houden van de personen die op de zetels zitten. Een Light Emitted Rejuvenation (LER)-systeem in het plafond moet middels 'lichttherapie' de inzittenden op hun gemak kunnen brengen. Ook voor de achterbank vinden we een scherm waarmee de passagiers het multimediasysteem van de Telluride kunnen bedienen.

Video

Peilstok

De Kia Telluride Concept...

De Kia Telluride Concept...

  • vind ik fantastisch 40,2%
  • vind ik best leuk 28,5%
  • doet mij niet zoveel 9,0%
  • vind ik maar niks 10,2%
  • vind ik verschrikkelijk 12,0%
Aantal stemmen666