Slideshow

Jeep Wrangler krijgt elektrohulp

Nieuwe terreinbeul in 2018

Fiat Chrysler Automobiles heeft niet alleen een - gewijzigde - blik in de toekomst van Alfa Romeo gegeven. Vandaag wordt ook een lichtje op de nieuwe Jeep Wrangler geschenen.

In januari vorig jaar konden we al melden dat Jeep hybride-kracht voor de volgende generatie Wrangler niet uitsloot. Vandaag is het bevestigd: de nieuwe Jeep Wrangler krijgt gezelschap van hybride-versies.

De nieuwe Wrangler staat volgens de productplanning van Jeep voor 2018 op de planning. Aanvankelijk zal de kleine offroadkoning slechts met 'nieuwe motoren' beschikbaar komen, maar daar blijft het niet bij. Voor het eerst krijgt de Wrangler te maken met elektokracht. Jeep heeft namelijk een mild-hybrid-variant op de agenda staan.

Verwacht geen hybride zoals een Toyota Prius dat is. De krachtbron van de Wrangler wordt gekoppeld aan een batterij die tijdens het remmen opgewekte energie kan opslaan. Die kan vervolgens worden gebruikt voor de elektronische onderdelen, waarmee de dynamo wordt ontzien en dus brandstof wordt bespaard. Ook de Ram 1500 krijgt de beschikking over een dergelijk systeem.

Video