Slideshow

Jeep Grand Cherokee opgefrist

Modellen als de Grand Cherokee van Jeep lopen in de Verenigde Staten natuurlijk beter dan hier. Om het model ook hier gereed te maken voor het nieuwe jaar is Jeep's grootste onder het mes gegaan.

Om de verwarring maar direct wereld uit te helpen: Jeep labelt de gefacelifte Grand Cherokee 'modeljaar 2014', wat wél betekent dat hij dit jaar nog op de markt verschijnt. Op de Autosalon van Genève kunnen we voor het eerst kennismaken met de uit de kluiten gewassen SUV.

Jeep heeft de Grand Cherokee grondig aangepakt, al lijken de wijzigingen op het eerste gezicht gering. We zien een voorzijde met een aangepaste grille die volgens Jeep een 'meer premium uitstraling geeft'. De koplampen zijn anders getekend en zijn net even hoger geplaatst dan bij het vorige model. Aan de achterzijde zien wel iets grotere lichtunits, die bovendien zijn voorzien van led-verlichting. Ook de achterspoiler groeit iets in formaat. Nieuw is bovendien de aanwezigheid van bi-xenon verlichting en led-dagrijverlichting.

Ook het interieur krijgt een opfrisbeurt. Jeep maakt gebruik van meer hoogwaardige materialen als Natura Plus-leer en her en der vinden we wat houtafwerking. Nieuw is het UConnect-systeem met 8,4-inch touchscreen en een 7-inch digitaal instrumentenpaneel dat geheel naar wens is aan te passen.

Nieuw is de komst van een achttraps automatische transmissie, die zowel leverbaar is op de 3,0-liter V6 diesel als de zes- en achtcilinder benzinemotoren. De nieuwe bak moet het brandstofverbruik en daarmee de emissie van schadelijke stoffen verminderen. Vanaf heden is de Grand Cherokee in Eco-modus te rijden, wat het verbruik eveneens moet remmen. De V8-modellen krijgen Fuel Saver geïnstalleerd, een vorm van cilinderuitschakeling. De Eco-modus stand activeert trouwens de Quadra-Lift luchtvering, waarvan de stand 'Aero Ride Height' aerodynamica verder optimaliseert. 

Voor een wat extra luxe heeft Jeep de Summit klaarstaan. Als je kiest voor deze uitvoering krijg je standaard lederen bekleding, suède-afwerking en een 825 watt sterke Harman Kardom geluidsinstallatie met negentien speakers en drie subwoofers. In het derde kwartaal van dit jaar moet de nieuwe Grand Cherokee in de lokale showroom staan.

Video