Slideshow

Jeep gaat op de retrotoer

Jeep pakt voor de jaarlijkse Easter Jeep Safari uit met zeven speciale modellen. De meest bijzondere zijn de Chief en de Staff Car, twee odes aan Jeeps uit vervlogen tijden.

De zeven Jeeps zijn door de Mopar-afdeling van Fiat Chrysler speciaal gebouwd voor de Easter Jeep Safari, een negendaagse tocht die op 28 maart aftrapt in Moab, Utah. De blauwe Chief (foto 1-3), die staat op het onderstel van een Wrangler, is een eerbetoon aan de Cherokee uit de jaren 70 en heeft een interieur dat Hawaï als thema heeft.

Op foto 4 en 5 zie je de Staff Car, een Wrangler die knipoogt naar de oer-Jeeps van het Amerikaanse leger. Het rode gevaarte op foto 6 en 7 heeft de meest heftige spullen aan boord die Mopar op de schappen heeft liggen om het meest onbegaanbare terrein te bedwingen.

De Grand Cherokee Overlander (foto 8 en 9) is speciaal geprepareerd voor het betere safariwerk, mede dankzij de opklapbare tent op het dak. Op de laatste drie foto's zie je respectievelijk de Cherokee Canyon Trail (volgens Four Wheeler Magazine '2015 Four Wheeler of the Year'), de Wrangler Africa en de Renegade Desert Hawk.

Video