Slideshow

JE Design maakt Porsche Panamera dikker en sneller

Een gewone Porsche Panamera niet opvallend genoeg? Tuner JE Design pompt ‘m graag wat op, zeker als je een Diesel of Turbo hebt.

Er zijn voor de Porsche Panamera verschillende pakketten te bestellen bij JE Design. Allereerst een aerodynamisch pakket, bestaande uit een voorbumper die de luchtstroom van voren optimaliseert en led-verlichting toevoegt, evenals sideskirts met extra luchtinlaten. Voor de achterkant biedt de tuner een achterbumper met diffuser aan en een achterspoiler. Desgewenst is er ook een speciaal uitlaatsysteem te bestellen, compleet met kleppen die open kunnen voor een mooier geluid – zij het alleen beschikbaar voor op benzine lopende Panamera’s.

Heb je een Panamera Diesel, dan kan JE Design je 3,0-liter V6 tunen: van 250 pk naar 300 pk. Het maximumkoppel stijgt van 550 Nm naar 650 Nm. De sprint van 0 naar 100 km/h gaat zo in 6,5 seconden, de topsnelheid ligt op 250 km/h. De geblazen V8 van de Panamera Turbo kan ook aangepakt worden, waarbij het vermogen stijgt van 500 naar 600 pk, en het koppel van 700 Nm naar 850 Nm. De acceleratie vanuit stilstand naar honderd kost dan 3,8 seconden, de topsnelheid blijft 302 km/h. Daarbij er ook een ander ophangingssysteem, dat de auto 20 tot 30 millimeter lager bij het asfalt brengt. Om het feest compleet te maken, biedt JE Design 22-inch lichtmetalen wielen aan.

Video