Slideshow

Is dit de Lamborghini Centenario?

Gelekte patenttekeningen tonen extreem ontwerp

Ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van oprichter Ferruccio Lamborghini, komt Lamborghini met een nieuw model; de Centenario. Inmiddels zijn er patenttekeningen opgedoken waarop de auto zeer waarschijnlijk al te zien is.

Op de autosalon van Genève zal Lamborghini de Centenario waarschijnlijk al onthullen, want dat vindt net plaats voor de honderdste geboortedag van Ferruccio Lamborghini. Eerder werd al aangekondigd dat er in Genève een nieuwe hypercar van het merk zou worden onthuld. Het model dat op de patenttekeningen is te zien, is naar alle waarschijnlijkheid dus ook de Centenario. 

We zien een soort plattere, uitgerekte Huracán met voor en achter opvallend veel overhang. Vooral de achterkant valt op. Die bestaat namelijk voor het overgrote deel uit een enorme diffuser. In het midden daarvan lijken drie uitlaten te zitten. Verder zitten er forse luchtinlaten in de behoorlijke heupen van de Centenario, die naar verwachting een 770 pk sterke versie van de bekende V12 uit de Aventador moeten koelen. Inderdaad, 770 pk, de volledige naam van de nieuwe Lamborghini luidt derhalve Centenario LP770-4. De Italianen gaan naar verluidt twintig exemplaren van de Centenario bouwen. 

 

Video