Slideshow

Irmscher houdt het voor gezien

Slecht nieuws voor Opel-rijders die hun auto graag wat sportiever willen aankleden: tuner Irmscher stopt volgend jaar.

De crisis in autoland treft niet alleen de merken zelf, tuners hebben er misschien nog wel meer last van. Voor Irmscher is het zelfs zo erg dat het bedrijf besloten heeft de handdoek in de ring te gooien. Hoewel het bedrijf sporadisch ook met auto’s van andere merken aan de slag ging bleef het zwaartepunt altijd liggen op Opel. Vorige maand lieten we nog een plaatje zien van een door Irmscher aangepaste Mokka, maar dat is waarschijnlijk het laatste kunstje van de ‘veredelaar’.

Voor een tuner heeft Irmscher een opmerkelijk lange geschiedenis. Het bedrijf werd in 1968 opgericht door de Duitse rallycoureur Günther Irmscher en heeft zich sinds die tijd gespecialiseerd in het ontwikkelen van accesoires voor vrijwel elk Opel-model. Ook andere GM-merken als Cadillac en Chevrolet  bleven niet veilig voor het bedrijf uit Remshalden.  Kleine uitspattingen waren er ook. Zo was er in 1993 de Irmscher 7, een auto naar het ontwerp van de beroemde Lotus 7, maar dan voorzien van een Opel-motor of -sinds vorig jaar- elektrische aandrijving.

Volgens het Duitse 'Automobil-Industrie' wordt er gekeken naar mogelijkheden om de merknaam voort te laten bestaan door de werkzaamheden onder te brengen bij buitenlandse dochterondernemingen.

Video