Slideshow

'Introductie Tesla Model S niet in gevaar'

Het rommelt de laatste tijd bij Tesla: twee belangrijke ingenieurs verlieten kort na elkaar de autofabrikant, waardoor het vertrouwen van de aandeelhouders een flinke knauw kreeg. Volgens CEO Elon Musk ligt de introductie van de Model S echter gewoon op schema.

Dat meldt Automotive News. Elon Musk zei in een conference call: "Ik ben er heilig van overtuigd dat we onze doelstelling van 20.000 auto's in 2012 gaan halen of zelfs ruim overtreffen. Ook denk ik dat we het eerste exemplaar al voor de geplande datum van 1 juli kunnen leveren aan een Amerikaanse klant."

Op 13 januari werden de aandelen van Tesla in één klap 19 procent minder waard, toen Tesla kort na elkaar bekendmaakte dat vice-president en topingenieur Peter Rawlinson en Nick Sampson, verantwoordelijk voor onder meer het chassis, de autofabrikant op korte termijn zouden verlaten. Door de mededeling van Musk tijdens de conference call is het vertrouwen blijkbaar grotendeels hersteld: de aandelenkoers steeg gisteren met 16 procent.

De elektrische Tesla Model S is een zevenzits hatchback. De Amerikaanse vanafprijs van de auto is 57.400 dollar, met overheidssubsidie is dat 49.900 dollar. Dan heb je een actieradius van 250 kilometer. Die echte basisversie komt echter pas later. Bij de introductie van de Model S is er alleen een versie met grote accu beschikbaar. Die heeft een actieradius van 480 kilometer. In Nederland staat de Model S pas in 2013 bij de dealers.

Video