Slideshow

Interieur A-klasse focust op iPhone

Mercedes-Benz zet in de nieuwe A-klasse flink in op de moderne multimedia. Belangrijker: in een verhandeling daarover laat het merk voor het eerst ook duidelijk (delen van) het interieur zien.

Door de door Mercedes-Benz zelf ontwikkelde "Digital DriveStyle App" en de „Drive Kit Plus” kunnen alle functies van de iPhone via het multimediasysteem van de A-klasse worden bediend. De bestuurder kan met het knoppencluster in de middenconsole bladeren door de menu’s. Mercedes-Benz claimt dat de A-klasse de eerste auto is die zo’n verregaande integratie met de iPhone mogelijk maakt. Later dit jaar komt deze iPhone-connectiviteit ook beschikbaar voor de B-, C- en E-klasse.
Het uiterlijk van de A-klasse is natuurlijk geen geheim voor de trouwe bezoekers van deze site. Mercedes-Benz onthult de auto officieel echter pas aan de vooravond van de Autosalon van Genève. Aan het einde van de zomer staat de auto bij de dealers.
Onder de kap van de A-klasse komen viercilinder turbomotoren te liggen. Deze kennen we –net als de transmissie met dubbele koppeling- al uit de B-klasse. Later komt ook een A-klasse AMG-versie om het sportieve imago van Mercedes-Benz in dit segment een extra boost te geven.

Video