Slideshow

In het wild: WiLL Cypha

Unieke vreemde snuiter

Dankzij AutoWeek-lezer Pieter van Hasselt nemen we je vandaag mee in de wondere wereld van Toyota en al zijn submerken. We heten welkom: de WiLL Cypha.

Wat is het: Een WiLL Cypha, maar dat behoeft enige toelichting. WiLL was een samenwerkingsverband tussen 7 bedrijven, waaronder Toyota en Panasonic. WiLL richtte zijn pijlen op een jongere doelgroep dan waar de afzonderlijke bedrijven zich normaal gesproken mee bezighielden. Van WiLL-bier tot WiLL-luchtverfrissers, WiLL-snoepjes, -stofzuigers en LCD-tv's tot - inderdaad - auto's: het werd allemaal met een hip sausje overgoten. Vandaag een van de automobiele vruchten van de samenwerking: de Cypha.

De Cypha werd tussen 2002 en 2005 geproduceerd was een van de vele modellen van Toyota die van het NBC-platform gebruik maakte, de basis van de eerste Yaris. De Cypha - een combinatie van de woorden Cyber en Phaeton - werd aangedreven door 1.3- en 1.5-liter viercilinders, waarvan dit exemplaar over de 86 pk sterke 1.3-liter beschikt. Schakelen gaat in alle gevallen met een viertrapsautomaat.

Hoe bijzonder is hij: Alleen het uiterlijk is al het schrijven van een klein boek waard. Het is voor zover bij ons bekend de enige WiLL Cypha in Nederland. Vers geïmporteerd ook trouwens, dit exemplaar is sinds begin deze maand bij zijn eerste Nederlandse eigenaar

Beoordeling: Een heerlijk Japanse rariteit, als een ogenschijnlijk weerzinwekkend maar uiteindelijk zeer smakelijk stukje rauwe vis tijdens een schranspartij bij de lokale Japanner. 

Video

Peilstok

Deze WiLL Cypha...

Deze WiLL Cypha...

  • vind ik fantastisch 19,0%
  • vind ik best leuk 28,4%
  • doet mij niet zoveel 10,5%
  • vind ik maar niks 13,6%
  • vind ik verschrikkelijk 28,5%
Aantal stemmen1.090