Slideshow

In het wild: Toyota Sienna (2007)

Amerikaanse ruimtereus met spierballen

AutoWeek-lezer Herman Dieters liep een Toyota Sienna tegen het lijf. ’Hij ziet er best wel saai uit, en ik kan me voorstellen dat deze twijfelachtig is voor de rubriek.’ In dat eerste deel heeft hij gelijk, maar dat is geen reden deze Amerikaanse gigant geen ruimte te geven op deze plek.

Wat is het: Een Toyota Sienna uit 2007 die sinds 2013 in ons land rondrijdt. Het is een enorme MPV van Toyota die het merk aanbiedt in de Verenigde Staten, waar dit exemplaar vandaan komt. Deze Sienna - van de tweede generatie - is  op-en-top Amerikaans gemotoriseerd. Onder de kap een 3,5-liter V6 die 270 pk naar de voorwielen stuurt. Schakelen gaat middels een vijftraps automaat. Tevens is het de dikste uitvoering die Toyota in de Verenigde Staten leverde: de XLE. Later werd deze serie omgedoopt tot Limited.

Hoe bijzonder is hij: In de Verenigde Staten een huis-tuin-en-keuken-MPV, maar in Nederland kom je deze MPV natuurlijk zelden tegen. Dankzij expats rijden er 91 exemplaren in ons land rond, verspreid over alle drie de generaties.

Beoordeling: Een grijze ruimtereus met een heerlijk smeuïge zescilinder. Leuk voor op vakantie, maar ontzettend hip kom je er natuurlijk niet mee voor de dag.

Video

Peilstok

Deze Toyota Sienna...

Deze Toyota Sienna...

  • vind ik fantastisch 17,6%
  • vind ik best leuk 35,0%
  • doet mij niet zoveel 26,5%
  • vind ik maar niks 11,1%
  • vind ik verschrikkelijk 9,8%
Aantal stemmen755