Slideshow

In het wild: Toyota Corolla 4WD Wagon

Corolla met ruig modderpak

Een Corolla in In het Wild? Jazeker, het is zelfs al de tweede. Na een puik sedannetje hebben we vandaag de bijzondere RV Wagon 4WD te pakken!

Wat is het? Een Corolla zoals je hem maar zelden in ons land tegen zult komen. Van de zesde generatie van Toyota's zeer succesvolle C-segmenter was naast een reguliere station ook een 4WD-versie leverbaar. Deze vierwielaangedreven variant wist zich met een andere voor- en achterzijde te onderscheiden van de huis-tuin-en-keuken-Corolla's. Onder de kap een 1,6-liter viercilinder met 105 pk en 142 Nm koppel. Deze in Nederland als RV Wagon 4WD gedoopte Corolla rolde in 1992 van de band en kwam in 1996 voor het eerst ons land binnen. Sinds 2010 is hij bij zijn huidige eigenaar. In de Verenigde Staten, waar deze auto vandaan komt, ging dit model als All-Trac door het leven.

Hoe bijzonder is-ie? In Nederland kon de reguliere Wagon op genoeg aftrek rekenen. Naar deze 4WD-versie moest je - ook toen hij nog werd verkocht - met een vergrootglas zoeken. Een prachtige, weliswaar geïmporteerde, vondst.

Wat is-ie waard? Gevalletje wat de gek ervoor geeft. Hij zal bij de liefhebber beduidend meer opbrengen dan de reguliere versies.

Waardering? Voor ondergetekende een puur pareltje. Het blijft een Corolla, maar wel een heel bijzondere.

Video

Peilstok

Deze Toyota Corolla 4WD Wagon...

Deze Toyota Corolla 4WD Wagon...

  • vind ik fantastisch 30,1%
  • vind ik best leuk 33,7%
  • doet mij niet zoveel 15,5%
  • vind ik maar niks 6,8%
  • vind ik verschrikkelijk 14,0%
Aantal stemmen931