Slideshow

In het wild: Talbot-Matra Rancho (1981)

Dag vriendjes en vriendinnetjes

Hij is onsterfelijk gemaakt door Bassie en Adriaan, maar ook zonder dat koddige duo erin was de Talbot-Matra Rancho een bijzondere verschijning in autoland. Vandaag in In het Wild dankzij AutoWeek-lezer Sjors Zewald!

Wat is het: Een Talbot Matra Rancho uit 1981 die destijds nieuw hier is geleverd. Opmerkelijk gegeven: deze geweldenaar is al sinds 1992 bij zijn huidige eigenaar! Aanvankelijk werd deze cross-over avant-la-lettre als Matra-Simca Rancho verkocht. Toen Chrysler Europa in handen kwam van PSA, werd het model omgedoopt tot Talbot-Matra Rancho. Het betreft een Grand Raid-uitvoering, wat onder andere inhoudt dat de avontuurlijk ingestelde Rancho over extra bodembescherming, een lier, speciale lampen én terreinbanden beschikt. Hoewel de Rancho bedeeld was met een stevig uiterlijk, hield zich onder de kap een bescheiden 1.4-liter benzinemotor schuil die zijn vermogen naar de voorwielen stuurde. In 1984 viel het doek - na 56.457 geproduceerde exemplaren - voor de Rancho.

Hoe bijzonder is hij: Er zijn 235 Rancho's in Nederland te vinden. Liefhebbers genoeg en terecht!

Beoordeling: Een fantastisch ding, zo'n Rancho. Wie hem nooit heeft zien optreden in Bassie en Adriaan of de auto niet kende, is nu ongetwijfeld alsnog gecharmeerd van deze bijzondere verschijning.

Video

Peilstok

Deze Rancho...

Deze Rancho...

  • vind ik fantastisch 66,2%
  • vind ik best leuk 26,7%
  • doet mij niet zoveel 4,1%
  • vind ik maar niks 1,5%
  • vind ik verschrikkelijk 1,5%
Aantal stemmen1.622