Slideshow

In het wild: Saturn SC2 (1999)

Onbekend maakt onbemind

Zo nu en dan komen in deze rubriek merken voorbij die in Nederland nooit actief zijn geweest. Vandaag hebben we dankzij AutoWeek-lezer Herman Diertens - hij komt vaker langs op onze site - een eigenzinnige Saturn te pakken.

Wat is het? Saturn was tussen 1985 en 2010 een bijzonder merk in het portfolio van General Motors. Het altijd jong gebleven merk (inmiddels op de fles) wilde zich met eigenzinnige modellen onderscheiden van de rest van het aanbod. Het had zelfs de ruimte om min of meer onafhankelijk van het moederconcern te werk te gaan. In 1991 werd de S-serie geïntroduceerd, een modelfamilie met een coupé, sedan en stationwagen die in 1996 werd bijgeschaafd. Deze tweede S-serie had wederom drie varianten in de aanbieding, waarvan deze SC2 de coupéversie was. Dit exemplaar rolde in 1999 in de Verenigde Staten van de band en kwam twee jaar later al ons land binnen. Onder de kap hangt een 1,9-liter viercilinder benzinemotor die 100 pk levert. In 2000 werd de hele familie opnieuw naar de snijtafel gestuurd en in 2002 viel het doek voor de S-Serie. 

Hoe bijzonder is hij? Behoorlijk, sterker nog: het is de enige SC2 in ons land.

Wat is hij waard? Hoe uniek hij ook is, meer dan een paar duizend euro zal deze verweesde Amerikaan niet opbrengen.

Beoordeling: Een goed voorbeeld van een Amerikaans model dat hier compleet buiten de boot valt. Daardoor misschien juist wel erg leuk!

Video

Peilstok

Deze Saturn...

Deze Saturn...

  • vind ik fantastisch 14,0%
  • vind ik best leuk 36,4%
  • doet mij niet zoveel 21,6%
  • vind ik maar niks 13,3%
  • vind ik verschrikkelijk 14,7%
Aantal stemmen645