Slideshow

In het wild: Samsung SM3

Samsung zonder batterij

Dankzij AutoWeek-lezer Mees Kleijn hebben we vandaag een bijzondere Samsung in deze rubriek. Geen smartphone of televisie, maar een echte SM3.

Wat is het: Ook minder opvallende maar toch zeldzame of bijzondere verschijningen verdienen een plek in deze rubriek. Vandaag de Samsung SM3, een auto waarvan we het uiterlijk herkennen van de uiteindelijk geflopte Renault Fluence Z.E. Overigens was de auto elders ook als non-Z.E. Fluence te krijgen. Deze generatie Renault-Samsung SM3 werd in 2009 gelanceerd en ging in 2012 onder het mes. Onder de kap geen ingewikkeld accupakket, maar een 112 pk sterke 1,6-liter viercilinder van Renault. Ook het dashboard was volledig Renault (Mégane). Niet heel opvallend, want onderhuids gaat ook het platform van de derde Mégane schuil. Dit exemplaar werd in 2011 geproduceerd en kwam later dat jaar ons land binnen.

Beoordeling: Een Fluence Z.E. zie je al niet iedere dag en een geïmporteerde non-EV variant is helemaal schaars. Een exoot? Niet bepaald, maar toch een leuke verschijning als je hem eruit weet te pikken.

 

 

Video

Peilstok

Deze Samsung SM3...

Deze Samsung SM3...

  • vind ik fantastisch 6,4%
  • vind ik best leuk 22,4%
  • doet mij niet zoveel 31,9%
  • vind ik maar niks 20,8%
  • vind ik verschrikkelijk 18,6%
Aantal stemmen689