Slideshow

In het Wild: Renault Safrane (1995)

Voor een duppie op de eerste rang

Vandaag geven we de veertienjarige AutoWeek-lezer Wessel Hiemstra een digitale hand! De jonge autogek kwam een Renault Safrane tegen en twijfelde geen moment om hem kandidaat te stellen voor de rubriek In het Wild!

Wat is het? Een Renault Safrane uit 1995. De Safrane was een bijna 4,80 meter lange liftback, die bovenaan het Renault-gamma de dienst uitmaakte. De opvolger van de 25 verscheen in 1992 en hield het tot 2000 vol. In 2002 kwam de Vel Satis om de hoek kijken, een model dat het - helaas - niet zo lang heeft uitgehouden. Deze Safrane is sinds 2009 bij zijn huidige eigenaar en beschikt over een uiterst bescheiden 110 pk sterke 2,2-liter viercilinder. Hij heeft een topsnelheid van 189 km/h en een sprintje vanuit stilstand naar 100 km/h doet hij in net geen 12 seconden. Genietend van soepel veercomfort uitgerust aankomen op de plaats van bestemming. De Franse slag.

Hoe bijzonder is-ie? De Safrane is nog niet compleet uitgestorven, maar is daar wel aardig naar op weg. Een echte youngtimerstatus heeft-ie nog niet verworven. Er schijnen nog 1.182 exemplaren in ons land rond te rijden.

Wat is-ie waard? Je koopt ze werkelijk voor een appel en een ei. We vinden al ogenschijnlijk best nette exemplaren voor 500 euro.

Waardering: ​Nog niet erg geliefd en daarom geen fluit waard. Daar gaat de komende tijd waarschijnlijk ook geen verandering in komen. Maakt dat wat uit? Absoluut niet, want zo'n Frans slagschip blijft een sympathieke verschijning.

 

 

Video