Slideshow

In het Wild: Peugeot 104 (1976 én 1980)

Tweemaal ruimtelijk kleintje

Oude Peugeots komen vaak voorbij in deze rubriek en ook vandaag hebben we weer een Fransman met leeuwtje op de neus op het podium staan. Sterker nog, dankzij AutoWeek-lezers Bruno Vijverman en Sidney Meulema staan zelfs twee 104's in de spotlights!

Welkom in de wereld van het toeval. AutoWeek-lezer Bruno Vijverman stuurde ons al eerder foto's van een Citroën LNA, de nauwe verwant van deze Peugeot 104. Destijds schreef ook Stefan van Harten ons aan, die een ander exemplaar tegen het lijf was gelopen. Vandaag is het opnieuw Bruno Vijverman die ons foto's van de Peugeot 104 toezendt, een auto die ook door AutoWeek-lezer Sidney Meulema is gespot. 

Het door Bruno Vijverman gespotte roodoranje exemplaar op deze foto's is de oudste van het stel, een 104 uit 1976, het vierde levensjaar van de kleine Peugeot. De 104 stond bekend om zijn binnenruimte, dit doordat de wielen op de hoeken waren geplaatst en de motor dwars voorin was gepositioneerd. De roodoranje 104 heeft een 954 cc grote viercilinder onder de kap en is voorzien van een kleine klep voor de bagageruimte; de achterruit gaat hier dus niet mee. Het beige exemplaar dat Sidney Meulema ons laat zien, beschikt wél over een grote achterklep. Dit is dan ook een jongere 104 uit 1980 en daarmee is hij van na de facelift van 1976. Hij is verder herkenbaar aan andere lichtunits aan de voor- en achterzijde. Ook stond nu een 1,1-liter viercilinder op de bestellijst. Later kwamen ook 1.2's en een 1.4 beschikbaar.

Video

Peilstok

Deze Peugeots...

Deze Peugeots...

  • vind ik fantastisch 34,2%
  • vind ik best leuk 37,5%
  • doet mij niet zoveel 17,5%
  • vind ik maar niks 6,2%
  • vind ik verschrikkelijk 4,6%
Aantal stemmen778