Slideshow

In het wild: Opel Omega A

Alpha en Omega op zijn soberst

Grote Opels, wij hebben er een zwak voor. Vandaag schittert een zeer knap exemplaar van de oer-Omega op onze website!

Wat is het? De oer-Omega zoals Opel hem in 1986 op de markt bracht als opvolger van de Rekord. Dit exemplaar werd in 1989 nieuw geleverd in Nederland en is alweer ruim vijf jaar bij zijn huidige eigenaar. Het betreft een 2.0 met automaat in LS-trim, wat betekent dat er onder de kap een 116 pk sterke viercilinder lag die de 4,7 meter lange en 1.221 kilo wegende Omega in 12,5 tellen naar de 100 km/h deed versnellen. In de LS – de basisversie – werd je bedeeld met achteruitrijlampen, een mistachterlicht én een van binnenuit verstelbare linkerbuitenspiegel. Ook een 'middenconsole met bergruimte' maakte deel uit van de mooi sobere standaarduitrusting. In 1989 kreeg de Omega A een update om – na de introductie van de fantastische Lotus Carlton/Omega in datzelfde jaar – in 1994 te worden vervangen voor de Omega B.

Hoe bijzonder is-ie? Zulke fraaie oer-Omega's zien we werkelijk nooit meer. Wat een plaatje, een fantastische blik terug in de tijd. Een tijd waarin ook de topmodellen lekker kaal waren. Momenteel zijn er nog 3.317 Omega's A én B in ons land.

Wat is-ie waard? Wij vonden een zeer fris exemplaar met een kilometerstand van slechts 11.000, die voor € 7.000  mee naar huis mag. Ze moeten echter voor minder te vinden zijn.

Waardering? Helemaal mooi natuurlijk. Een prachtig slagschip.

Video

Peilstok

Deze Opel Omega A...

Deze Opel Omega A...

  • vind ik fantastisch 35,4%
  • vind ik best leuk 34,2%
  • doet mij niet zoveel 15,9%
  • vind ik maar niks 6,6%
  • vind ik verschrikkelijk 7,9%
Aantal stemmen1.485