Slideshow

In het wild: Land Rover Series II (1968)

Veteraan verdient nieuwe kans

De Land Rover Defender is met pensioen, maar zijn erfgoed zal misschien wel voor altijd blijven bestaan. Vandaag een prachtige Series II uit 1968, met dank aan AutoWeek-lezer Bruno Vijverman.

Wat is het: Een Land Rover Series II, de voorganger van de Series III die uiteindelijk - via de Series III, 90 en 110 - zou uitgroeien tot de Defender. Dit exemplaar stamt uit 1968 en is een Series II-A. De Series II werd tussen 1958 en 1961 geproduceerd en werd opgevolgd door de nagenoeg identieke II-A. Ook binnen de II-A-reeks werden dingen aangepast. Eind jaren zestig verplaatste Land Rover de lichtunits direct naast de grille naar de 'voorschermen'. Onder de kap van deze in Nederland geleverde Land Rover ligt een 2,25-liter metende viercilinder die in dit geval op lpg loopt. Het blok levert 76 pk. In 1971 kwam opvolger Series III om de hoek kijken.

Hoe bijzonder is hij: In zijn thuisland rijden er meer van rond. In Nederland zijn ze stukken schaarser. Deze kan wel wat liefde gebruiken. Volgens z'n kentekenregistratie is de APK zelfs al enige jaren verlopen.

Beoordeling: Geef dit afgepeigerde werkpaard een tweede kans! Hij zal alleen maar in waarde kunnen toenemen.

Video