Slideshow

In het wild: Honda NSX (1991)

Japanse Ferrari

Vandaag hebben we dankzij AutoWeek-lezer Romano Sperling en zijn vriendin een geweldenaar van Honda in deze rubriek. We hebben het dan niet over 'gewoon een Type-R' maar over een echte NSX!

Wat is het: Een eerste generatie Honda NSX, een exemplaar uit 1991 dat acht jaar later ons land voor het eerst onder zijn inmiddels niet meer originele wielen kreeg. Onder de kap een magistrale 3,5-liter V6, een blok dat er op papier 274 pk maar in werkelijkheid nog meer kracht uit stampte. De NSX liet zien dat Japan een supercar op de weg kon zetten waaraan - mede dankzij de hulp van Ayrton Senna - Ferrari nog een puntje kon zuigen. Een geslepen mes met een tijdloos design.

In 2002 volgde de laatste facelift, waarbij de klapkoplampen het veld moesten ruimen voor doorzichtige units. Inmiddels is de nieuwe NSX gelanceerd. We bedanken Romano Sperling en zijn vriendin - die de auto aanzag voor "een Ferrari of een Maserati" - voor deze fantastische vangst.

Beoordeling: Een zeldzame verschijning, er rijden er slechts 41 van in ons land rond. Het toppunt van Japans vakmanschap heeft een bijzondere plek ingenomen in de autogeschiedenis. Een pareltje. 

 

 

Video

Peilstok

Deze Honda NSX...

Deze Honda NSX...

  • vind ik fantastisch 78,6%
  • vind ik best leuk 14,3%
  • doet mij niet zoveel 4,4%
  • vind ik maar niks 1,2%
  • vind ik verschrikkelijk 1,6%
Aantal stemmen1.560