Slideshow

In het wild: Ford Consul Corsair (1964)

Britse Ford in ongeliefde vorm

Niet elk land werd door autofabrikanten met dezelfde modellen bedeeld. Ford of Britain produceerde onder andere deze Consul Corsair, een auto die we maar zelden in Nederland zien. We bedanken AutoWeek-lezer Eddy Geubels voor zijn fraaie spot.

Wat is het? Een Ford Consul Corsair uit 1964, het tweede levensjaar van het model dat in 1965 omgedoopt werd tot Corsair V4. Ford produceerde dit exemplaar in het Engelse Halewood. Helaas voor Ford werd deze tweedeurs niet heel succesvol. De sedan deed het stukken beter. Onder de kap van de qua uiterlijk op de Thunderbird geïnspireerde Corsair lag een 1,5-liter viercilinder, die later werd vervangen voor een 1,7 en een 2,0-liter metend exemplaar. De groene klassieker werd in 1964 nieuw in Nederland verkocht en is sinds vorig jaar bij zijn huidige eigenaar.

Hoe bijzonder is hij? In totaal zijn er 310.000 Corsairs geproduceerd. De tweedeurssedan was niet bepaald populair. Er zijn slechts 5 Consul Corsairs - van voor 1965 dus - in Nederland te vinden.

Beoordeling: Onbekend maakt onbemind. Toch vinden we het een leuke verschijning, vooral door zijn klassieke kleur en Thunderbird-looks.

Video

Peilstok

Deze Ford Consul Corvair...

Deze Ford Consul Corvair...

  • vind ik fantastisch 32,4%
  • vind ik best leuk 49,7%
  • doet mij niet zoveel 10,7%
  • vind ik maar niks 3,8%
  • vind ik verschrikkelijk 3,4%
Aantal stemmen785