Slideshow

In het wild: Chrysler Town & Country (1988)

Hout op de flanken, lach op gezichten

Er gaat geen weekend voorbij zonder een fraaie spot van AutoWeek-lezer Rob Cleuren. Vandaag geven we een hier nagenoeg onbekende Amerikaan de nodige aandacht. We heten welkom: een Chrysler Town & Country uit 1988.

Wat is het? De laatste serie Town & Country voordat Chrysler de naam ging gebruiken voor de Voyager. Dit exemplaar uit 1987 is er dus een van de laatste generatie, een modellenfamilie die tussen 1982 en 1988 op de bestellijsten te vinden was. Het is de tweede Amerikaan in deze rubriek die op het K-platform rondgaat, een voor Chrysler zeer belangrijk platform dat feitelijk de redding was voor de fabrikant. Op de K-basis werden relatief goedkope modellen met voorwielaandrijving op de markt gebracht.

Onder de kap een 2,2-liter viercilinder benzinemotor die 98 pk en 165 Nm via een drietrapsautomaat naar de voorwielen stuurt. Deze geweldige verschijning is ook nog eens een echte Woody, wat de visuele pret natuurlijk alleen maar groter weet te maken..

Hoe bijzonder is -ie? Modellen van de K-serie - waaronder de Chrysler LeBaron - werden bij bosjes verkocht en betekenden de redding voor Chrysler. In Nederland hebben we ze minder vaak gezien en zo'n fraai exemplaar is natuurlijk een zeldzaamheid.

Wat is -ie waard? We schatten de waarde iets hoger in dan die van een nog wel voor handen zijnde LeBarons. Ga uit van een prijs tussen de 2.500 en 5.000 euro.

Waardering: Op en top Amerikaans en daarom juist zo leuk. Downsizen in de jaren 80, aangevuld met oogstrelend houtwerk.

Video