Slideshow

Hyundai met brandstofcel op komst

Productieversie in 2017

Hyundai experimenteert al enige jaren met de ix35 Fuel Cell, een auto met brandstofcel die slechts in kleine serie is gebouwd. Een opvolger moet medio 2017 ook voor een groter publiek beschikbaar komen.

Dat meldt het Britse Autocar op basis van uitspraken van de Britse PR-baas van Hyundai, Robin Hayles. De huidige ix35 Fuel Cell was voor de Nederlandse consument wel te koop, maar met een aanvankelijke vanafprijs van 150.000 euro - later omlaag bijgesteld naar zo'n 65.000 euro - deden dat er maar weinig. Verder waren het  - ook internationaal gezien - veelal bedrijven die met de auto aan de haal gingen.

De nieuwe Koreaan met brandstofcel moet medio 2017 op de markt komen en zal zo'n vier jaar in productie zijn. Hyundai heeft als doel zo'n 10.000 tot 15.000 stuks te produceren. Het staat nog niet vast of de van een vriendelijker prijskaartje voorziene brandstofcelauto weer als 'ix35' - nu Tucson geheten - op de markt verschijnt of dat hij een in een andere vorm wordt gegoten. Wel hebben we onlangs een ingepakte Tucson gespot. Aangezien het nog te vroeg is voor een facelift is het niet ondenkbaar dat hier met een dergelijke versie met brandstofcel werd gereden.

Video