Slideshow

Hyundai Ioniq nu op officiële foto's te zien

Innovatieve Koreaan als elektrificatie-koning

De Hyundai Ioniq nadert zijn officiële publieksdebuut. We hebben nu al officieel beeld van de achterzijde en het interieur te pakken.

Eerlijk is eerlijk: het uiterlijk van de Hyundai Ioniq is geen grote verrassing meer. Na een reeks van weinig onthullende teasers kregen we plots de auto in zijn geheel te zien. Hyundai deerde het niets, en vervolgde rustig zijn teasercampagne. Vandaag hebben we de eerste officiële foto's van de achterzijde en het interieur te pakken.

De Ioniq gooit het over een andere boeg dan auto's als de Toyota Prius. Waar veel fabrikanten voor hun hybrides kiezen voor opvallend design, bewandelt Hyundai een subtielere designweg. Daarbij komt dat de Ioniq niet alleen als hybride, maar ook als plug-inhybride én als volledig elektrische auto op de markt zal verschijnen.

We kunnen nu ook een blik op het interieur van de Ioniq werpen. We zien een vooral zakelijk getekende werkplek waarin blauwe accenten en een aan de onderzijde afgeplat stuurwiel voor de nodige frivoliteit zorgen.

De reguliere hybride-versie wordt aangedreven door een 105 pk en 146 Nm sterke 1.6-liter GDI viercilinder benzinemotor die is gekoppeld aan een 44 pk sterke elektromotor. De Zuid-Koreaanse verbruiksmeting belooft een gemiddeld verbruik van 4,5 l/100 km. Deze testcyclus is overigens niet identiek aan de Europese methode. Verwacht dan ook andere waarden voor de Nederlandse versie.

Blijf ons volgen voor meer nieuws over de Ioniq, een complete onthulling laat namelijk niet lang meer op zich wachten.