Slideshow

Honda teast volgende Civic in Genève

Nieuwe model wordt weer 'wereldauto'

Honda stuurt een teaser de wereld in van een auto met de weinig verhullende naam ‘Civic hatchback’. De concept-car is een voorbode van de volgende Civic, die in 2017 op de markt verschijnt.

De toevoeging ‘hatchback’ lijkt voor ons Europeanen knap overbodig, maar is voor Amerikanen wel degelijk interessant. De afgelopen jaren was de Civic aan de overkant van de Oceaan alleen leverbaar als sedan, maar naar verluidt gaat deze nieuwe vijfdeurs de oversteek weer wagen.

Afgaande op het wat duistere plaatje krijgt de voorbode van de Civic een langgerekte, liftback-achtige koets. Het kenmerkende 'ruimteschipdesign' van de laatste twee generaties lijkt te worden losgelaten. De enorme gaten in de bumper en dito uitlaat zullen op het productiemodel niet te vinden zijn, maar de basisvorm ziet er behoorlijk productierijp uit.

Honda vertelde ons al eerder wanneer we het eindproduct mogen verwachten: in 2017 moet het zover zijn. De auto zal net als het huidige model in Engeland van de band rollen, maar in tegenstelling tot het huidige model de hele wereld over gaan. Hiermee lijkt Honda’s extreem gedifferentieerde modellenpolitiek aardig te worden ingedamd: in het verleden werden modellen vaak op ieder continent in een totaal andere vorm aangeboden. 

Video