Slideshow

Honda schijnt licht op Clarity Fuel Cell (FCV)

Honda met brandstofcel volgend jaar in verkoop

Honda ziet in de Tokyo Motor Show de ideale kans om diens splinternieuwe Clarity Fuel Cell uitvoerig te belichten. Vandaag hebben we derhalve meer informatie over de FCV te pakken.

In september kregen we van Honda de eerste twee afbeeldingen van de nieuwe Clarity Fuel Cell te zien, een auto met een brandstofcel. Tijdens de Tokyo Motor Show is de auto in z'n geheel uit de doeken gedaan.

Vergeleken met de vorige Clarity is de brandstofcel van deze nieuwe Japanner liefst 33 procent compacter. Wat vermogen betreft, levert de Clarity 177 pk. De actieradius van de vijfzitter bedraagt meer dan 700 km en in drie minuten is de auto weer vol te tanken. Het formaat van de aandrijflijn is vergelijkbaar met een 3,5-liter V6, aldus Honda. 

De vijfzitter kan bovendien functioneren als kleine energiecentrale. Middels een systeem dat Honda 'Power Exporter 9000' heeft genoemd, is energie over te hevelen naar andere locaties, denk aan een woning.

In maart volgend jaar worden de eerste exemplaren als lease-auto's uitgerold in Japan. De verkoopprijs zal er zo'n 58.000 euro worden. Een select aantal Europese landen krijgt ook de beschikking over de bijzondere Honda, maar welke dat zijn, is nog niet duidelijk.

Video