Slideshow

Hennessey geeft Shelby Mustang GT350 krachtkuur

533 pk niet genoeg? Deze heeft 819 pk

De Shelby Mustang GT350 is al geen slecht bedeelde uitvoering van Fords paradepaardje, toch kan er volgens sommigen best een schepje bovenop. Hennessey nam de GT350 eens flink onderhanden en wist het vermogen op te schroeven naar 819 pk.

Sinds jaar en dag pakt Hennessey diverse vierwielige krachtpatsers bij de lurven om ze eens wat extra te peperen. Zo ook de Shelby Mustang GT350. De 5,2-liter V8 is met 533 pk normaal gesproken al geen lui blok, maar bood volgens Hennessey genoeg potentie voor meer. Ze schroefden er onder andere een flinke supercharger op, pasten de zuigers en de brandstofinjectie aan en zorgden voor een optimale luchtinlaat. Dit alles zorgt voor een vermogensstijging van maar liefst 286 pk. Het blok levert zodoende 819 pk en 890 Nm koppel.

Wat deze vermogenstoename betekent voor de prestatiecijfers? Volgens Hennessey heeft de GT350 nu nog maar 3,3 seconden nodig om de 100 km/h te bereiken, hij is daarmee een seconde sneller dan de standaardversie. Helemaal onopgemerkt zal de krachtkuur aan de buitenkant niet blijven, Hennessey zorgt ervoor dat een aantal subtiele emblemen laten zien dat zij de auto onderhanden hebben genomen. 

 

Video