Slideshow

GMC plaagt met nieuwe Acadia

Oudgediende mag bijna met pensioen

Vandaag in de categorie 'niet relevant, toch interessant' schijnen we een lichtje op een inmiddels toch wel op leeftijd geraakte SUV van GMC: de Acadia.

GMC heeft sinds medio 2006 de Acadia in zijn showrooms in de Verenigde Staten staan, een typisch Amerikaanse 'middelgrote' SUV die zijn genen deelde met de Chevrolet Traverse en Buick Enclave. Het Lambda-platform van General Motors dient als basis, een fundering die inmiddels op leeftijd is geraakt.

De North American Motor Show in Detroit is de locatie waar GMC een compleet nieuwe generatie uit de hoge hoed tovert. We worden middels een teaser opgewarmd voor de komst van de nieuwe, nu als cross-over in de markt gezette Amerikaan. Het Lambda-platform wordt aan de kant gezet en het verlengde platform van de eveneens hagelnieuwe Cadillac XT5 zal als basis dienen.

Erg veel valt er nog niet te zien aan de achterzijde van de Acadia. Meer dan de aanwezigheid van led-verlichting en een chromen sierstrip op de achterzijde kunnen wij er niet uithalen. Het huidige model is op foto 2 en 3 te zien.

Video